onsdag den 5. september 2012

Kong September




Hver år kommer kong September til menneskenes land. Han kommer når kulden bider morgen kold og høsten er på vej i lade. Han kommer med rige gaver: svampe, frugter, hyldebær og hyben og fra gammel tid har vi mennesker lært at gemme gaverne godt til den lange og kolde vinter.
Kong September er ikke kold, hans hjerte er varmt som de blade han stryger med begyndende farve. Kastanjen modnes og ligger en morgen i det glitrende græs. Tag den brune ædelsten i hånden og mærk Kong Septembers glatte gamle hud.
Gå ud en tidlig morgen, læg dig i det våde græs og se morgensolen glitrer i den kappe edderkopperne spinder til Kong Septembers stærke skuldre. Mærk hans kolde ånde, men mærk også de varme solstrejf han sender som gave.
Fra de allerældste tider har Kong September og Mor Marts dannet par. Mor Marts gør jorden klar til vækst og glæde, Kong September gør den klar til hvile og ro. Sammen sikre de to at der er balance mellem lys og mørke, vækst og hvile.
Kong September vil at vi bringer høsten i hus. Han ser gerne at vi plukker bær og sylter sommerminder. Han vil at vi mennesker skal gemme glæde, lys og farve til den lange mørke tid der venter forude. Derfor giver han os september solskins striber og glitrende morgen diamanter. 

En fantastisk beskrivelse af hvordan Gud har skabt vores verden til at pirre sanserne.
God September!

Bragt med tilladelse: ©badut.typepad.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar